22/10/09

Homenatge a mossèn Jesús Franco



Adjunto el discurs de presentació que vaig llegir en la presentació del concert homentatge de l'OCE a Mossèn Jesús Franco al Teatre el Jardí de Figueres el dilluns 12 d'Octubre del 2009, al que van assistir més de 300 persones. Al video podeu verure un resum de l'acte.

"Benvinguts a aquest concert de l’orquestra de cambra de l’Empordà que celebrem en aquest teatre Jardí de Figueres, per retre el que pensem que es un merescut homenatge a la figura i persona Mossèn Jesús Franco, amb ocasió del 50 aniversari de la seva arribada a la nostra comarca.

En efecte, ja han passat 50 anys des d’aquell mes de gener de 1959 , en que mossèn Franco va arribar al municipi d'Ordis, d’on va ser rector fins el 1967, quan el aleshores Bisbe Narcís Jubany el va destinar a la parròquia del Bon Pastor de Figueres, on encara continua.

En tots aquests anys la feina de Mossèn Franco no ha passat desapercebuda i es fa difícil –per no dir impossible, recordar tot el que ha fet: des de les classes de religió a l'escola de les Mares Escolàpies, o la seva feina als inicis de Càritas interparroquial de Figueres, passant per els seus serveis com a capellà durant molts anys a l’Hospital de Figueres o al centre Geriàtric “els Arcs”, i evidentment tot això sense oblidar mai la seva dedicació pastoral com a rector de la seva parròquia del Bon Pastor de Figueres. Una parròquia que com tots sabem, es pot dir que ha estat el fruit de la seva tenacitat i bon treball i també, com no, de l’ajuda desinteressada de molts feligresos i veïns del barri i la ciutat.

Però a part d’aquest fets, el que volem homenatjar per sobre de tot es el fet de que Mossèn Franco ha dedicat la seva vida a les persones més febles de la societat, els sense sostre, els pobres, a les famílies sense recursos. Vestint-los, donant-los menjar i ajudes econòmiques, sense tenir en compte mai la seva procedència o creences.

Conscients de que encara li queda molt de camí per recórrer i molt de be per fer en aquest mon, estem aquí per agrair a Mossèn Franco que hagi dedicat tota la seva vida als altres. Per agrair-li la seva fidelitat a la seva vocació sacerdotal, per agrair-li el ser una persona coherent amb el que pensa, amb el que diu i amb el que creu. Per haver fet tant de be als altres i per ser un model de persona i sacerdot per a tothom.

En definitiva, estem aquí reunits perquè al mon existeixen moltes persones bones i perquè sabem que nosaltres en coneixem una.

Moltes gràcies Mossèn Franco, per molts anys!"

2 comentaris:

  1. Jo el conec personalment, i crec que és tot un exemple a seguir.

    ResponElimina
  2. L'altre dia li varen concedir la Fulla de plata de la ciutat de figueres:

    http://www.youtube.com/watch?v=FAlqHgOjyms

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...